vineri, 14 august 2009

Cea mai bestiala reclama...o ador...watch it ;)

Cum sa cresti un copil in 4 zile

Cum sa cresti un copil in patru zile...Nici eu nu sunt maestra in crestere de copii, de fapt nu ma pricep aproape deloc, avand in vedere ca nu prea am trait pe langa copii mici decat de vreo 4 ani, inainte nici nu mai vorbesc ca nu eram in stare.
Dar am reusit, petrecand 4 zile la tara( dupa cum se observa, cifra 4 ma inconjoara foarte des :D) cu mama care e geniala in materie de copii.
Un foarte important lucru in cresterea de copii este faptul ca trebuie sa ai foarte multa rabdare, cand zic foarte mult pai inseamna exagerat de multa. Copiii sunt mici ,nu stiu prea multe si Slava Domnului nimeni nu-i invinuieste pentru asta. Ideea e ca trebuie educati cu foarte multa atentie, trebuie sa-i faci sa te asculte atunci cand le explici un lucru si aceste chestii nu se pot explica unui copil mic asa cum i le explici unui om in toata firea. Sunt necesare diferite contexte si expresii, vorbe calde si mai ales sa faci copilul sa inteleaga ca el este in centrul atentiei si spre binele lui faci tot ceea ce faci. Tonul vocii trebuie schimbat, sa fie usor mieros, care sa inspire incredere. Si mai ales, trebuie sa te cobori la mintea copilului. Ceea ce este foarte interesant la copiii mici este ca au o imaginatie exagerat de bogata, in orice lucru gasesc o jucarie (bete, pietre, iarba etc.), orice lucru ii atrage atentia. Asa ca trebuie sa te gandesti la toate variantele folosirii unei jucarii de catre un copil. Indiferent cu ce se joaca, tu trebuie sa fi cu un pas inaintea lui ca sa ai grija sa nu pateasca ceva nedorit. Cu mancarea e si cu aia alta poveste. Nu poti pur si simplu sa-i dai ciorba si sa te astepti sa manance cu pofta. Sunt necesare scamatorii si explicatii lungi si interminabile care pot da sau nu rezultate in cele din urma.
  Eu nu le am deloc cu toate astea. Dar mama mea se pricepe. Nu stiu daca ce am scris ajuta pe cineva dar la mama a mers cand a incercat toate astea cu verisoara mea de 2 ani. Succes altor persoane oricum daca i-a ajutat cu ceva ce am scris eu.