duminică, 18 septembrie 2011

Wicker Park

In aceasta zi de duminca am reusit sa vad doua filme, probabil ultimele pe care le voi vedea intr-o perioada de timp mai lunga (sper totusi ca nu), iar unul dintre ele este "Sex and the city" la care voi face o mini-cronica maine cu prima ocazie, iar cel de-al doilea film este un film care mi-a mers direct la inima si m-a tinut complet captivata cum nu am mai patit de ceva vreme. Filmul se numeste "Wicker park" si este lansat in 2004, avand in roluri principale pe frumuselul Josh Hartnett si pe Rose Byrne.
Filmul este superb, bazandu-ne pe definitia din dictionar ( SUPÉRB, -Ă, superbi, -e, adj. 1. Plin de grandoare, măreț, impunător; impresionant. 2. Foarte frumos, excepțional de frumos. ♦ (Rar) Foarte bun, foarte reușit.). Matthew, un fotograf simplu, se indragosteste irecuperabil de Lisa (Diane Kruger) si incepe povestea lor urmarind-o pe Lisa, intr-o dupa-amiaza da iarna, pana la scoala de dansuri moderne unde era dansatoare. Mai tarziu, Matthew, mergand sa-l viziteze pe prietenul lui, Luke, se intalneste din nou cu Lisa si se da drept vanzator la magazinul unde lucra prietenul sau pentru a intra in vorba cu ea. Din fericire pentru el, Lisa, desi la inceput pare respingatoare, se indragosteste si ea de el fara sa vrea. Matthew si Lisa sunt fericiti o perioada pana cand Lisa dispare subit din viata lui Matthew. Cativa ani mai tarziu, Matthew, avand inima inca franta, are o prietena superba care il iubeste, insa, trecutul inca il bantuie. Din intamplare, are impresia pentru o secunda ca aude vocea Lisei in restaurantul unde lui cina cu prietena lui. Din acel moment, incepe o urmarire si o incurcatura de evenimente superb structurate, mai ceva ca intr-un film politist, iar Matthew se trezeste pe strazile New York-ului, incercand sa urmareasca o fantoma care da impresia ca nu va fi prinsa niciodata.Nu isi arata fata, este imposibil de prins, iar soarta lui Matthew pare sa-i joace feste acestuia. Dar, in timp, actiunea este explicata prin intermediul colegei de apartament a Lisei, Alex si a prietenului lui Matthew, Luke. Daca Matthew o gaseste pe Lisa trebuie sa aflati din film.
Povestea e absolut superba. De fapt, nici macar nu stiu ce sa comentez. Pe o scara de la 1 la 10, ii dau 15. L-as mai vedea de inca trei ori daca nu ar fi atat de multe filme interesante si care trebuiesc neaparat vazute. Actori, replici, scenariu, idee, totul pare perfect. Structura evenimentelor, ordinea in care sunt explicate, explicatiile intortocheate, totul, este absolut superb si bine gandit si bine facut. Nu am ce comenta pur si simplu. Iar Josh Harnett merita neaparat urmarit.
Deocamdata cam atat ca dup-aia dau prea multe detalii. Desi cred ca mi-ar fi placut sa ma mai invart in jurul subiectului pentru inca vreo 40 de randuri, dar probabil ca as termina de povestit filmul si nu ati avea la ce sa va mai uitati.
In fine. Uitati-va la film va rog si spuneti-mi cat de interesant a parut. Eu zic ca nu o sa fie o pierdere de timp. :D