marți, 6 septembrie 2011

Rain Man

Castigatorul zilei de astazi este "Rain man", un film din 1988, cu o distributie care promitea de mult un mare succes si care, bine-nteles, s-a ridicat la asteptarile publicului si criticilor de film. Spre rusinea mea, nu am apucat sa vad filmul decat foarte recent, saptamana trecuta mai precis, insa nu am fost deloc dezamagita de rezultate.
In primul rand, din distributie fac parte vesnic-faimosul Tom Cruise si genialul Dustin Hoffman care, intamplator, a si castigat Oscarul pentru "Cel mai bun actor" pentru rolul din Rain man.
Povestea este una unica, iar eu o sa ma chinui sa dau cat mai putine detalii, insa destul de multe cat sa va fac sa urmariti acest film. Actiunea incepe cand, Charlie Babbitt, un baiat descurcaret fugit de-acasa de la varsta de 16 ani, afla ca tatal sau a murit. Intorcandu-se acasa pentru a fi prezent la citirea testamentului, descopera ca o avere formidabila fusese lasata unei alte persoane, despre care el nu stia nimic si ale carei date erau strict confidentiale. Totusi, Charlie reuseste sa afle ca aceasta persoana misterioasa locuia la institutul Wallbrook si se duce sa-l vada. Acolo da peste onorabilul Dustin Hoffman, frumos deghizat in Raymond Babbitt, fratele "autist" (conform teoriei doctorilor) al lui Charlie. Insa Raymond avea anumite caracteristici care-l deosebeau de orice alta persoana si care-l faceau iesit din comun de interesant. Asa ca Raymond si Charlie isi incep calatoria de cunoastere reciproca, iar Charlie descopera ca nu este tocmai usor sa ai grija de un frate autist care nu iese din casa cand ploua, nu suporta apa fierbinte, nu zboara decat cu anumite companii de avioane care nu au inregistrat nicio prabusire si retine detalii imposibile de retinut.
Calatoria lor este una plina de semnificatii subtile, care indica amintiri de mult uitate, sfaturi pentru viata de zi cu zi si lectii de viata in general greu de invatat.
Povestea merita toti banii. Actorii sunt geniali (cum multe persoane deja stiu probabil), povestea este superba, e amuzanta si in acelasi timp trista, plina de idei inovatorii. Tot stau si ma gandesc daca as putea spune ceva rau de filmul asta, insa, oricat m-as chinui, nu reusesc sa-i gasesc niciun punct slab. E o poveste geniala ce trebuie vazuta.
Asa ca amatorii de filme clasice, acest film trebuie neaparat vazut! Cam atat de aici, v-am pupat si incerc sa scriu ceva dragut si maine seara!

P.S.:Feel free to comment :D