miercuri, 7 septembrie 2011

Vanilla Sky

Il recomand 100%!!!
Ca de obicei, o sa incep cu anul si distributia. Filmul este facut prin anul 2001, ceea ce inseamna ca nu dispune de cine stie ce efecte speciale, insa, dupa parerea mea, nici nu are nevoie de asa ceva. Distributia e inca odata una de succes, formata din Tom Cruise si Penelope Cruz, cu o mica scapare si anume Cameron Diaz, careia nu i-am fost niciodata fana si nici acum nu ma grabesc sa ascund asta.
Povestea e superba si nu ma chinui sa fiu obiectiva deloc. David Aames, un tip tanar si bogat, se indragosteste de amica prietenului sau, atunci cand acesta vine cu ea la petrecerea lui David. Desi petrec o scurta noapte impreuna, David realizeaza ca dragostea adevarata a cunoscut-o in persoana Sofiei si tot ceea ce-si doreste este sa o iubeasca pentru todeauna. Insa inainte sa o convinga si pe ea de acest lucru, David este implicat intr-un accident de masina, moment in care ramane desfigurat pe viata. Cade in depresie din cauza acestui lucru si incepe sa se comporte urat cu prietenii sai, asa ca se decide sa ia anumite decizii in viata lui care, insa, nu-i vor aduce prea mare respect de sine. Dupa o perioada, creierul lui David incepe sa faca niste scenarii proprii, care sfarsesc prin a-l innebuni pe David si a-l forta sa ia cea mai dureroasa decizie din viata lui. Care este? Trebuie sa aflati.
Eu personal sunt foarte impresionata de acest film si, de vreo cateva saptamani incep sa realizez de unde vine faima lui Tom Cruise. Pai omul face niste mega-filme! Povestea este atat de bine structurata si gandita si combina niste genuri de film, eu personal fiind impresionata de stilul de film politist. Toate indiciile se dau la timpul lor, la distanta perfecta unele de altele, astfel incat sa nu dea de banuit pana la sfarsitul filmului. Finalul nu este deloc previzibil, ci te lasa cu gura cascata. O nebunie de replici si de detalii si de povesti incredibile insa frumos combinate, ce mai, opera de geniu! E absolut superb felul in care Tom Cruise isi interpreteaza personajul, de la o persoana fericita si fara griji, la omul innebunit de propria minte, la omul care incepe sa vada dincolo de ceata. Superb! Si pentru cei pasionati de astfel de filme, care imbina suspansul, cu dragostea, drama si misterul atat de frumos acest film trebuie vazut. Fanii filmelor gen "The butterfly effect" sau "Inception" vor fi puternic impresionati de acest film.