sâmbătă, 27 martie 2010

Sa fim eroi pentru ei

In ultima vreme, tot mai mult lucruri rele se intampla. Poate e din cauza venirii lui 2012, poate e din cauza ca asa trebuie sa mearga lucrurile. De-a lungul ultimilor ani, am fost surprinsa sa vad cat de multe locuri sunt inundate si doborate de ape, cate cutremure au loc si mai ales, in cat de multe locuri se intampla astfel de lucruri. Cert este ca in ritmul acesta se apropie sfarsitul lumii, chiar daca, poate, nu in 2012. Multi dintre noi, oamenii normali care nu suntem vedete, oameni recunoscuti sau plini de bani, consideram ca nu putem face nimic pentru ei in afara de a dona niste bani pe la emisiunile de la TV, emisiuni coordonate de vedete care au puterea care noua ne lipseste.
Victimele din Haiti sunt ultimele stiri bomba din pacate pentru ei. Cei de acolo au trait moartea si au supravietuit desi multi dintre ei isi doresc sa nu o fi facut-o. Noi, trebuie sa le schimbam aceste ganduri. Poate suna copilaresc dar noi trebuie "sa-i ajutam sa vada curcubeul din nou".
In afara de victimele din Haiti, mai avem exemple de oameni care nu au sansele pe care le avem noi. Majoritatea acestora traiesc in Africa si, de-a lungul timpului, vedete precum Michael Jackson sau Madonna au incercat sa-i scoata din saracie. Ei inca au nevoie de noi. Prin orice modalitate, noi, putem sa deschidem ochii oamenilor pentru a-i face sa vada ce nu au vazut pana acum.
Si eu sunt una din voi. Nici eu nu-mi pot dona intregul cont (care nici macar nu e al meu, ci al parintilor mei) pentru a salva copiii saraci. Iar alocatia mea ma tem ca nu-i va ajuta. De aceea o sa fac altceva. O sa postez un video facut de mine, poate cineva il va vedea si ii va deschide ochii.
Si mai fac un fel de paranteza ca sa intelegeti ideea: Nu doar Spider-Man si Superman pot fi eroi. Noi toti putem.

For Them from Jessica Sylver on Vimeo.EI au facut ceva pentru Haiti.