luni, 9 iulie 2012

Ice Age 4

 



 Deeeeeeci. Am revenit acum ca am terminat si eu cu BAC-ul. Am fost zilele trecute pe la cinema, dupa vreo luna de absenta si, dupa ce m-am invartit si m-am sucit un pic, m-am decis sa vad "Ice Age 4: Continental Drift".
    In mod normal, as fi crezut (asa cum se intampla din ce in ce mai des) ca s-a cam pierdut din splendoare. In general, cand filmele ajung pe la a patra parte, incepe sa cam scartaie problema. Nu si de data asta. Am aproape 19 ani si o minte de copil in cea mai mare parte a timpului, asa ca spun cu mana pe inima ca a fost un film superb. In sala, spre surprinderea mea, erau mai multi oameni in toata firea decat copii (probabil si din cauza ca filmul este rulat si in varianta dublata) si, contrar credintelor publice, s-au distrat si ei.
    Scrat nu isi pierde din amuzament nici de data asta, alergand dupa ghinda aia de trei filme incoace. Daca este sa povestim tot ceea ce a facut Scrat de-a lungul filmului, nu cred ca ne iese cine stie ce. Dar sa fi acolo, sa vezi lucrurile astea pe care el le face, este absolut superb.
    Acum sa revenim la planul principal al filmului. Ii avem din nou in centrul actiunii pe Manny (Ray Romano), Diego (Denis Leary) si Sid (John Leguizamo), care, in urma unui "Continental Drift" sunt despartiti de familia lor si sunt nevoiti sa strabata oceanul in lung si-n lat pentru a putea sa se intoarca la familia lor. In acelasi timp, le avem pe Ellie (Queen Latifah) si pe Peaches (Keke Palmer), fiica lui Manny si a lui Ellie, care incearca sa-si salveze prietenii ducandu-i la un pod, unde vor fi in siguranta.
    Un plus superb la distributie il constituie si Wanda Sykes, pentru care, eu personal am un anume respect, deoarece este un comediant genial. Lucrul acesta l-a dovedit si prin intermediul bunicii lui Sid. Nu a fost nevoie decat de vocea ei, pentru ca personajul sa fie unul dintre cele mai iubite si cele mai amuzante din tot filmul.
    O alta persoana care s-a alaturat distributiei de onoare, este Jennifer Lopez, in rolul lui Shira, o specie de pisica cu un tupeu extraordinar, care-l pune pe Diego cu "botul pe labe" cum obisnuim noi sa spunem.
    Manny, Diego si Sid fac tot posibilul sa scape cu viata  si intampina tot felul de probleme la tot pasul. Sunt fugariti de pirati, de creaturile marii, de propriul lor ego si de propriile slabiciuni. Sunt prezente elemente specifice familiei (prezenta unei adoelscente, cu problemele adolescentine de rigoare, precum dragostea), glumele sunt absolut geniale, personajele sunt extraordinar de bine conturate. Chiar exista unele referinte la anumite filme care au impresionat in trecut si care sunt interesant de desocperit.
    Parerea mea este ca ar trebui sa incercati filmul. Nu conteaza cati ani aveti, filmul este facut pentru toate varstele, copiii vor iubi noile personaje la fel de mult ca pe cele vechi, iar pentru restul generatiilor, filmul este modalitatea perfecta pentru a va relaxa, linisti si pentru a rade timp de vreo 94 de minute. Este superb.