duminică, 15 iulie 2012

The Amazing Spider-Man: The Untold Story





    Inca un film cu eroi. Din intamplare, inca un film bun cu eroi. Fie ca vorbim de Marvel sau de DC, in general, filmele cu eroi prind incredibil de bine la public. Asa cum s-a intamplat si de data aceasta. Desi zvonurile raspandeau vestea cum ca noul Spider-Man nu va fi niciodata la fel de bun ca vechiul Spider-Man, se pare ca zvonurile (si prin zvonuri ma refer din nou, la publicul pesimist) s -au cam inselat. Ca sa vezi ce rau este sa concluzionezi cu prejudecati.
    In ceea ce ma priveste pe mine cel putin (si e posibil sa fiu contrazisa, imi dau seama), Andrew Garfield a vazut rolul lui Peter Parker mult mai bine decat Tobey Maguire. Andrew Garfield este mai atent la desenele animate care s-au facut dupa Spider-Man. In general, Peter Parker din desene, desi un tocilar uneori luat la misto de alti elevi, era destul de sigur pe el, se cam bateau fetele pe el si, in principiu, era ok. Tobey Maguire era, in schimb, tocilarul ideal, ccu nasul in carti si...cam atat.
    Parerile vor spune ca gandesc asa pentru ca Garfield este mai frumusel decat Maguire. Imi pare rau, dar nu prea judec dupa fata. Ma gandeam ca trebuie mentionat.
    Bun, acum ca am terminat cu personaju, sa trecem la actiune. Actiune care incepe putin mai devreme, dinainte de intamplarea (atentie, potential spoiler) cu moartea unchiului Ben. Il are in centrul actiunii pe doctorul Curt Connors ca baiat rau care strica toata linistea orasului. Faptul ca ii spune: "The Untold Story" care e o treaba serioasa, pentru ca mentioneaza acea parte a povestii care nu a fost mentionata pana in acest moment. Avem ca actrita principala pe frumusica Emma Stone, care evolueaza ca actrita atat de frumos ca-ti dau lacrimile. Adica, tipa e in bransa de cateva luni, hai, bine, un an, dar urca de la zero la hero extrem de repede. Nici Andrew Garfield nu o duce mai rau, dupa rolurile din 'Doctor Who" sau "The Social Network".
    Nu o sa dau prea mult detalii cu privire la actiune. Ceea ce spun e ca, Curt Connors este baiatul rau si, amatorii de Marvel, vor sti ce inseamna asta si ce se cam intampla in film. De data aceasta, asa cum am spus, povestea este mult mai bine spusa si regizorii sunt mult mai atenti la seriale. Corpul lui Peter Parker nu mai produce panza, ci este un mecanism creat de el insusi pentru a se putea catara de pe o cladire pe alta. Noul Peter Parker este mult mai atletic, se misca mult mai repede, are reflexe mai rapide. Mie mi se pare ca, la  inceput, cand s-a creat primul Spider-Man, realizatorii au fost destul de limitati de tehnologia erei si de posibilitatile de realizare ale filmului.
    E posibil sa gresesc,dar mie mi se pare ca filmul asta ar trebui sa fie (si in opinia mea este) mult mai bune decat celelalte. E mai amuzant, e mai bine realizat, e mai bine gandit, replicile sunt amuzante, situatiile care se creeaza determina amuzamentul, actorii sunt geniali. Mie personal mi-a placut, ii dau un 9 si ceva si asta in principiu pentru ca dau 10 numai la filmele cu un grad de originalitate ridicat.
    Dati o fuga la cinema pentru "The Amazing Spider-Man: The Untold Story". Nu e risipa de bani, distributia este extrordinara si noua poveste merita urmarita.