luni, 5 septembrie 2011

Midnight in Paris

O sa-mi reincep blogul cu un film pe care l-am vazut in seara aceasta, acum cateva ore ca sa fiu mai exacta si anume "Midnight in Paris". Doresc sa incep prin a mentiona ca imi doream de ceva timp sa-l vad din cauza distributiei care merita toti banii si anume Owen Wilson (Marley and Me, Wedding Crashers), Rachel McAdams (The Notebook, Sherlock Holmes) si mai ales Marion Cotillard, (a carei cariera mi se pare in plina floare, mai ales ca in ultimii ani a prestat mai mult pe la Hollywood decat in Franta) pe care o stiti din filme precum "Public enemies" sau "Love me if you dare".
Actiunea filmului incepe chiar in Paris, cu Gil Pender, un scenarist de la Hollywood, care, dupa ce a cunoscut faima cu niste filme "usor de uitat" conform teoriilor sale, doreste sa se faca cunoscut prin intermediul unui roman. Insa Gil traieste in trecut, iubeste Parisul si tot ceea ce-si doreste este sa traiasca in anii '20 in Paris si sa-l vada in timp ce ploua pentru ca "este mult mai frumos". Din pacate pentru el, logodnica sa nu-i impartaseste dorintele si doreste sa se mute in Malibu, asa ca Gil incearca sa o convinga de frumusetile Parisului. Desi nu-i reuseste ideea cu logodnica, Gil reuseste el insusi sa fie fermecat de frumusetile Parisului, insa nu intr-un mod tocmai...comun. Ce se-ntampla dupa, e treaba voastra sa aflati.
Acest sir de actori de succes se straduiesc din rasputeri sa scoata din "Midnight in Paris" un film foarte bun, insa, din pacate pentru ei, filmul se opreste undeva in zona bun spre foarte bun si asta numai ca sa nu par o nemernica. Filmul nu are ceva iesit din comun, (desi ideea se vrea destul de originala, sau mai precis putin incercata) care sa te faca sa spui ca vrei sa-l vezi  a doua oara, actiunea e usor monotona, merge greu sau si mai exact, se taraste, replicile sunt destul de bune totusi iar jocul actorilor este cel care ridica filmul pe cote inalte. Mai exista si un element surpriza care da magia filmului, insa impresia care o sa o lase aceasta magie este ceva de genul "filmul asta avea sansa sa fie genial"(dar nu este).
Una peste alta, sugerez vizionarea acasa nu la cinema, chiar daca asta inseamna sa mai asteptati vreo luna, insa consider ca este un "must see" pentru cei romantici,indragostiti de Paris, poate, cei carora le place sa fie placut surprinsi de o poveste destul de unica (insa fara stralucire) si mai ales pentru cei care sunt indragostiti de acei actori exceptionali, (care isi merita banii, premiile si aplauzele ) cum sunt eu. Pana una-alta, v-am pupat siii...o sa-ncerc sa scriu cate unul de-asta in fiecare zi.

Noutati

Siii...la un an (aproape) dupa ce nu am mai scris nimic, am hotarat in aceasta zi insorita, ca o sa-mi transform blogul in procent de 90% in blog pentru critica de film, din moment ce-mi petrec peste 50% din timp vazand filme, cand la calculator, cand la cinema, cand pe unde apuc. Asa ca cel mai mult o sa scriu review de filme si, daca se intampla ceva foarte interesant in viata mea, o sa mentionez ocazional. Sper sa fiti incantati de noua mea alegere...