sâmbătă, 17 septembrie 2011

Crazy, stupid love

A-nceput scoala, a-nceput chinul si exact cum ma asteptam nu prea mai am timp de nimic, nici macar de filme. Si totusi, cu ocazia unei zile de nastere, am reusit sa fac o vizita aseara pe la Mall si sa mai am si norocul sa vizionez un film pe care doream de vreo luna si ceva sa-l vad si anume "Crazy, stupid love".
O sa-ncep ca de obicei cu distributia, mult prea minunata distributie, cu actori absolut geniali de la primul pana la ultimul. Incepand cu Steve Carell (Get Smart, The Office, Dinner for schmucks) care este unul dintre actorii mei preferati de comedie, Ryan Gosling (pe care cel mai bine probabil il stiti din The notebook, filmul care a rascolit sentimentele tuturor adolescentilor), Emma Stone (recent devenita faimoasa, in special din cauza filmului Easy A) si terminand cu un mic rol (mic, dar genial) al  Marisei Tomei. Distributia este superba si promite un film bun inca din trailer.
Pe scurt, Cal Weaver, un tip simplu, cam plictisitor, care ajunge, dupa douazeci de ani de casatorie sa piarda tot ceea ce-l reprezenta, afla intr-o seara ca sotia sa l-a inselat cu un coleg de serviciu. Cal, nestiind cum sa reactioneze, el simtind numai deznadejde si dezamagire, isi accepta soarta si curand se muta din casa in care traise toata viata lui. Dar povestea se complica atat de mult si atat de frumos!
Petrecand serile intr-un anumit bar, Cal nu se opreste din a povesti tuturor oamenilor care treceau pe langa el cum fusese inselat de catre sotie. Asa ca Jacob, probabil opusul lui Cal, un tip bine imbracat caruia ii cadeau in brate toate femeile hotaraste sa ajute acest om pacalit de soarta si dezamagit de familie. Il ia pe Cal sub aripa sa protectoare, il aranjeaza, il imbraca si ii explica modalitati prin care sa o convinga pe fosta sa sotie sa urasca ziua in care l-a inselat. Dar daca povestea ar fi asa simpla si banala filmul asta nu ar merita vazut. Pentru ca, in curand, aflam si povestea lui Jacob, care era de fapt un tip singuratic, pana cand o intalneste pe Hannah, de care se indragosteste pe loc. In acelasi timp, Robbie, fiul lui Cal este indragostit de bona cu 4 ani mai mare decat el. Este o comedie de zile mari, cu un subiect care evolueaza fascinant si nu pare banal nici macar in primele secunde. Urmeaza o incurcatura si o serie de rasturnari de situatii atat de frumoase care fac filmul atat de special! Dar ajunge cu detaliile si cu adjectivele. Dati "download" si urmariti filmul! Sau si mai bine! Mergeti la cinema pentru ca abia a fost lansat si nu se merita asteptarea pana cand apare pe net.
Una peste alta, poveste originala, replici bune, interpretari geniale. Gooooo "Stupid, crazy love" !!!
Good luck and goodbye!