luni, 17 august 2009

Ce este o prietenie?



Aproape toata viata mea m-am intrebat ce inseamna o prietenie adevarata... Cu totii ne dorim un prieten adevarat, o prietena adevarata, sau mai multi prieteni adevarati. Ideea e ca o prietenie sincera o gasesti mai rar. Intodeauna trebuie sa fie ceva care sa strice totul. Ori persoana respectiva se da pe langa tine pentru ca vrea ceva de la tine, pentru ca ii oferi anumite avantaje, ori pentru ca nu are alt bun prieten si prima persoana care o vede isi spune: el sau ea va fi cel mai bun prieten al meu. Dar exista acele rare situatii in care un prieten adevarat apare chiar cand te astepti mai putin. Si acel prieten iti explica ce este o prietenie fiindu-ti alaturi la bine si la rau, la fel cum si tu ii vei fi lui. Majoritatea fetelor gasesc cel mai bun prieten o fata, la fel cum majoritatea baietilor isi gasesc cel mai bun prieten un baiat. Desigur, poti avea 2 cei mai buni prieteni dintre care sa fie unul baiat si unul fata, nu e exclus.
Citeam odata pe un site, acum cativa ani, ca daca atunci cand mori ai 1 prieten adevarat atunci ai murit un om fericit. Contesta cineva acest lucru? Cum spuneam, cei mai buni prieteni sunt greu de gasit.
Mai exista varianta B, in care parintii sunt cei mai buni prieteni. Nu contest aceasta varianta, sunt foarte de acord de fapt pentru ca pe mine odata cineva ma invata ca singurele doua persoane in care ma pot increde sunt cei doi parinti ai mei.
Mai exista si varianta C, in care sora sau fratele sunt cei mai buni prieteni. Eu nu am nici sora nici frate asa ca nu comentez.
Dar ce este prietenie? Prietenia inseamna sa poti spune ceea ce ai pe suflet in fata acelei persoane si sa nu rada de tine. Sa ai acea incredere ca ii poti spune orice fara sa te ia in ras, fara sa spuna la toata lumea. Inseamna sa te simti in siguranta cand ii vorbesti, sa simti ca te-ar putea sfatui fara ca asta sa ajunga la dezastru. Prieten adevarat este acela care nu-ti intoarce spatele atunci cand ai nevoie si are rabdare cu tine chiar si in cele mai grele momente. Prietenul adevarat este acela care se comporta cu tine frumos, cu care te comporti frumos, dar nu "cu manusi" cum se spune. Prieten e acela care iti iarta slabiciunile si cauta sa le faca avantaje. E cel cu ajutorul caruia treci peste obstacole si temeri. Este cel care intelege ceea ce spui cand nici macar tu nu intelegi. E cel care intodeauna va fi acolo pentru tine.

          O sa adaug niste citate care nu sunt inventate de mine, dar care m-au invatat definitia unei prietenii cand le-am citit.

1.Daca trebuie sa mori inaintea mea intreaba daca poti sa iei cu tine un prieten
2.Un prieten adevarat este alaturi atunci cand tot restul lumii te-a parasit
3.Daca atunci cand mori ai 5 prieteni adevarati atunci ai avut o viata minunata
4.Daca toti prietenii mei ar sari de pe un pod eu nu as sari cu ei ci as sta jos ca sa-i prind
5.Tine un prieten adevarat cu ambele maini
6.Eu ma bazez pe tine si tu te bazezi pe mine si totul este bine
7.Nu merge inainea mea ca nu te pot urma, nu merge in urma mea ca nu te pot ghida, mergi alaturi de mine si fi prietenul meu
8.Toti aud ceea ce spui.Prietenii asculta ceea ce spui, adevaratii prieteni asculta si ceea ce nu spui.
9.Prieten este acela care stie cantecul inimii tale si il poate canta atunci cand tu ai uitat versurile.
10.Daca traiesti 100 de ani, imi doresc sa traiesc minus o zi ca sa nu raman fara tine.

Concluzie: Aveti un prieten adevarat?

6 comentarii:

  1. in totdeauna tiam spus ca ai talent la scris
    da aqma vreau sa te inreb ceva:
    nu ai tu prieteni adevarti?

    RăspundețiȘtergere
  2. ba da,eu am prieteni adevarati...;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am frate si crede-ma, un prieten adevarat ar trebui sa fie ca un frate/sora, te mai certi te mai bati, dar mereu sa fie alaturi de tine :) ----------INDIFERENT------

    RăspundețiȘtergere
  4. prieteni adevarzty greu gasesty:( sh atunci cnd ii gasesty sa tzi sh cu dinty de ei =))...

    RăspundețiȘtergere
  5. imi place blogul tau ,si il citesc mereu cand apare ceva nou
    poate intri si tu pe http://free-author.blogspot.com/ si spune-mi ce parere ai

    RăspundețiȘtergere
  6. http://free-author.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere