vineri, 12 martie 2010

Romania si Salile de asteptare...

Deci, m-am abtinut prea mult timp sa nu fac o postare de-asta de teama celor ce pot citi acest blog intamplator si sa ma ia la rost. Dar: (pentru ca exista si un mare "dar"). Orice om are o limita.
Orice dentist, doctor etc. bun, are si multi pacienti. Pana aici, perfect normal. Programarile nu sunt intodeauna exacte si la timp, dar asta iar e ceva aproape normal pentru ca nu sti exact ce ai de facut dinainte si cat va dura. Astfel de lucruri nu sunt normale in lumea dinafara acestei tari, dar le acceptam in "Roumainia".
In momentul in care in salile de asteptare sunt mai multi oameni cu tine, aici apare cea mai mare problema. Oamenii din ziua de azi nu fac decat sa-si spele rufele in public ca sa ma exprim asa. Era o vreme cand salile de asteptare si bibliotecile erau locuri sacre in care se facea liniste si fiecare isi facea treaba. Mai nou, mergem la doctor ca sa mai palavragim oleaca cu te miri cine. Si incep toate babustele:" Doamna, si sa va spun, ca fata e plecata...si baiatul s-a casatorit...si cum sa mai stai cu copiii in casa dupa ce s-au casatorit...si am probleme cu "te miri ce" si vomit si lesin...si am o catelusa care sufera asa tare cand plec de-acasaaaa".
Si apoi mai vin persoane mai tinere, mai mari decat mine personal dar cu aceeasi pofa de viata si incep (la telefon bineinteles si cu voce tare sa se auda): Fataaaaa (si nu glumesc) vine ziua lu X fata si vreau fata sa-i cumpar ceva fata. Si am auzit k Y are ceva frumos de vanzare, da merita fata sa cheltui atata?...Fataaaa, mergem la Alice in Tara Minunilor maine?...Fataaaa ma dispera Z ca nu mai are bani si nu stiu ca sa-i fac eu..."
Si apoi si ultima serie: Mama si Copilul care se descalta de fata cu toata lumea si se uita impreuna la pozele de pe telefon si spun cu voce tare ce-au mai facut ele la tara. Si apoi ce s-a mai intamplat la scoala.
Si si mai si apoi: Bonusul:Cuplurile, dom'le! Sa-i auziti cum ies pe usa furiosi ca nu se respecta programarea. Si ea se duce dupa el sau el dupa ea sa se convinga reciproc sa vina inapoi. Si se cearta la geamul usii in timp ce (bineinteles) toata lumea se uita ca la spectacol.
Ma fratilor, intelegem ca va plictisiti. Cu totii ne plictisim. Da luati-va o carte, sau niste casti, sau nu stiu, ceva care sa va distraga atentia. Si mai puneti-va telefoanele alea pe Silentios, ca nu va doare mana sa apasati un buton! Nu trebuie sa auda toata lumea cate litere ai tu intr-un mesaj dupa cate bip-uri face telefonul.

6 comentarii:

 1. =)))) exces de zel? :))))

  Ce ai am cu bietii oameni? lasa-i ca asa se face la noi =)))) acu mai lipsea sa se mai babardeasca la telefon sau dc nu chiar live =))))))))))))))))))

  RăspundețiȘtergere
 2. sa stii ca ai mare dreptate
  asa e la noi la romani
  totusi nu prea putem schimba multe caci totu` pleaca din educatie
  care nu prea exista:(

  RăspundețiȘtergere
 3. Asta este mentalitatea poporului roman, din pacate. Nu se poate schimba in bine niciodata pentru ca vor fi mereu persoane ca sa traga tara in jos. Gradul de cultura in 1830 era foarte ridicat, perioada iluminista avea sa ridice gradul de cultura al Occidentalilor. In 2004, Romania era una din tarile cu cel mai scazut grad de cultura. De aici denota si gradul incultura civica a micilor romanasi.

  RăspundețiȘtergere
 4. Asta este mentalitatea poporului roman, din pacate. Nu se poate schimba in bine niciodata pentru ca vor fi mereu persoane ca sa traga tara in jos. Gradul de cultura in 1830 era foarte ridicat, perioada iluminista avea sa ridice gradul de cultura al Occidentalilor. In 2004, Romania era una din tariile* cu cel mai scazut grad de cultura. De aici denota si gradul de* incultura civica a micilor romanasi.

  RăspundețiȘtergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 6. hmm...nu m-am gandit niciodata la trafic, am realizat ca este mare si atunci era prea tarziu sa inchid blogul !
  Sugestia mea este sa nu te gandesti la trafic , ci sa pui suflet in ceea ce faci aici !
  Poate suna siropos... dar cam asa stau lucrurile!

  RăspundețiȘtergere