vineri, 19 octombrie 2012

Hotel Transylvania

 



    Incepem week-end-ul cu un foarte simpatic desen animat pe care sincer il asteptam de ceva vreme, dar, culmea, parca stia asta si ma rau se lasa asteptat. Vorbesc despre "Hotel Transylvania", un desen animat foarte simpatic, avandu-si originile in istoria tarii noastre, ceea ce este un lucru apreciat, deoarece, tot mai des, am impresia ca singurul lucru pozitiv, reprezentativ pentru romani este istoria contelui Dracula. Sau, ma rog, cam cat de pozitiv ar fi un conducator care tragea oamenii in sulita. Depasesc momentul inainte sa ma fac de ras.
    Astazi am vazut "Hotel Transylvania". Sincer, sunt putin bagata in ceata si nu sunt sigura exact de unde ar trebui sa incep. Pe de o parte, as putea spune ca filmul a fost destul de entertaining, spunand povestea unul Dracula putin diferit de ce s-a vazut pana acum. Acest nou Dracula este un tata innebunit dupa fiica sa, pe care incearca sa o protejeze de oameni prin toate mijloacele posibile. Planurile contelui sunt sfaramate totusi in momentul in care, apare la castel un oarecare Jonathan, un adolescent care pare sa stabileasca o conexiune cu fiica adolescenta a lui Dracula si care schimba atmosfera de la palat, castigand, intr-o oarecare masura, simpatia tuturor. Daca este sa rezumam filmul, nu prea este mai mult de spus. In stilul caracteristic al lui Genndy Tartakovsky, pe care il recunoastem din desenele copilariei noastre, actiunea nu se invarte decat in jurul lui Jonathan si al lui Dracula, intr-o disperata incercare, continua, a contelui de a-l da afara pe adolescentul problematic. Intregul film este o insiruire de intamplari neintentionate, de intorsaturi de situatie deoarece se pare ca Dracula are mari probleme in a scapa de Jonathan.
    Nu zic ca filmul e prost. Din contra, nu regret decat vreo 5 lei din toti banii pe care i-am dat, nu de alta dar mi-era foame cand am iesit de la film si cu 5 lei mancam si eu ceva. Majoritatea glumelor sunt reusite, insa, sincer, umorul reiese mai frumos din caracterul personajelor si amuzamentul intamplarilor.
    Cred ca intr-o oarecare masura am o problema cu insusi contele. La prima vedere, vampirul este mult mai amuzant, insa, pe parcursul filmului parca isi cam pierde din stralucire. Nu vreau sa fiu rea, insa am senzatia ca Adam Sandler, interpretul, o cam da in bara si-n desene animate. Ceea ce e totusi mai greu de facut avand in vedere ca tehnologia face mare parte din treaba.
    Sa nu pice populatia in dizgratie, indicat este sa mentionam faptul ca, pe langa prezenta vampirului, filmul nu are mai nimic in comun cu romanul, insa exista anumite elemente, de exemplu castelul, care fac conexiunea cu legenda, mareata noastra legenda.
    De obicei comentez jocul actorilor, insa aici simt ca este inutil. Am fost frumos marcata de prezenta lui Fran Drescher in film, jucand rolul lui Eunice, sotia lui Frankenstein. Ma bucur ca Selena Gomez evolueaza de la seriale Disney gen "Magicienii din Waverly Place". Altceva...pauza. Cum spuneam, scriptul e ok, dar se putea mai bine. Filmul nu starneste rasul pana la lacrimi, dar nici nu te face sa strambi din nas.
    P.S: Nerecomandat fanilor Twilight.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu